Linda Beautiful Day
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Närvaron

Nästan sjuttontusen dagar har passerat av mitt liv. När jag ser tillbaka så tycker jag att livet gått oerhört fort. Och då jag ser på mina barn blir känslan ännu mer påtaglig. De kom ju till livet alldeles nyss.

Livet är i ständig rörelse: Det sker förändringar och jag fylls på med nya erfarenheter, ställs inför nya utmaningar, möter nya människor och miljöer. Jag tror det är precis därför, som upplevelsen av att tiden går så fort, infinner sig. Kanske skulle min uppfattning av tiden vara annorlunda om inte allt detta varit. Men vad vore då livet?

Carpe diem – att fånga dagen. Det låter enkelt och svårt i ett, men är något som jag vill bli bättre på. Även om om jag verkligen älskar att livet går på och inte står stilla. Jag vill ju vara på väg. Hur kan jag fånga dagen mitt under livets resa?

Om jag ställer mig frågan: Vad vill jag mest av allt ha av min man, förutom kärlek? Vad önskar sig mina barn av mig, förutom kärlek? Vad vill mina vänner ha då vi sitter och samtalar över en kopp kaffe? Närvaro. När min som håller mig i handen och berättar om vad som hänt på rasten i skolan då vill han att jag lyssnar, ser och är där. Närvaro. Det är viktigare att jag lyssnar än att jag är upptagen med leta efter det ultimata svaret eller lösningen. Närvaron är viktigare än de ord som kommer ur min mun. I den här stunden av närvaro kan jag på riktigt höra vad han berättar, hur han säger orden och jag kan känna hans varma hand. Jag blir medveten om lyckan över att min son vill berätta och känner tacksamhet över att just han är mitt barn.

A beautiful day – En underbar/vacker dag. Varje dag kan vara just så, om jag då och då stannar upp och tillåter mig att vara närvarande i stunden. När jag upphör med att vrida och vända på dåtiden – den är redan förbi. Då jag förlåter mig själv, de andra och lämnar allt bakom mig. När jag släpper taget om det jag inte kan förändra och istället fokuserar på allt det vackra som finns i mig och i andra. Då kan det faktiskt gå att fånga just den här dagen. För det är en helt underbar dag.

Sången Beautiful Day av U2 har funnits med mig i många år och jag älskar texten. Det skulle gå att analysera varje rad i låttexten men då skulle jag behöva skriva en hel uppsats. Enligt Bono handlar Beautiful Day om en man som förlorat allt men som finner glädjen i det han har. Och det är något som vi alla behöver påminna oss om ibland. Att känna tacksamhet. Det finns alltid något vi kan känna tacksamhet över. ”What you don´t have you don´t need it now” – Det du inte har behöver du inte nu. Även detta är så klokt och sant. För i strävan efter för mycket kan vi faktiskt förlora det vi har.

Kram Linda

Originalet med U2