KÖR / KÖRARRANGEMANG

Greta Folkesson

Minns fortfarande så starkt mitt första möte med dig. Året var 1998 och jag promenerade på Söder med en bärbar CD-spelare som spelade Eva Dahlgrens ”När en vild röd ros slår ut doftar hela skogen”. Jag blev helt tagen av dina och Mijas körer. Så berörd av den fantastiska känslan som fanns i dem. Det var magiskt.

Några år sedan träffade jag dig i samband med ett gig och slogs direkt av att du som person var precis sådär äkta och varm så du förmedlade den där dagen på Söder. Vi blev vänner och kollegor. Jag är så oerhört glad att just du ville arrangera körer till mina tolkningar. Du har haft full frihet och skapat dem utifrån dig. Det blev precis så magiskt som jag hoppats på. Tack fina Greta.

Kram,
LINDA

Om Greta

Greta började sjunga vid fyra års ålder. Under hela sin uppväxt turnérade hon med sina sex syskon i sånggruppen ”Folkessons”. När hon flyttade till Stockholm i början på 90-talet tog musikkarriären fart på allvar. Flitigt anlitad som körsångerska på såväl skiva som scen har Greta arbetat med våra mest kända artister såsom; Eva Dahlgren, Eric Gadd, Lisa Nilsson, Titiyo, Louise Hoffsten, Rebecka Törnqvist, Orup, Marie Bergman med mera…

Greta har tillsammans med sin syster Mija Folkesson gjort sig känd genom sina karakteristiska körarrangemang. Exempel Eva Dahlgren, Anders Hillborg, Esa-Pekka Salonen- ”När en vild röd ros slår ut”, Lisa Nilsson – ”Himlen runt hörnet”, Eric Gadd- ” Do you believe in me” .
Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on email
Dela med E-post
Share on whatsapp
Dela med WhatsApp